Share

1 Be-Hive Theatre Festival 2023 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΣ 15/09 – 01/10/2023

1 Be-Hive Theatre Festival 2023 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΣ 15/09 – 01/10/2023

Watch the film online

Λεπτομερειες Παραγωγης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Συντονισμός: Θεατρική Ομάδα ΜΗΔΕΙΑ
Τεχνικό Προσωπικό: Γεωργία Ηλιοπούλου, Δήμητρα Αλεξανδράκου, Γεωργία Τσακιρίδου, Μαρίτα Κωστοπούλου
Art Director: Ρένα Σανταμούρη
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Εμμανουήλ Μαύρος
Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις: Ειρήνη Λαγουρού
Παραγωγή: Medea Pictures

 

Κριτική Επιτροπή του 1o BE – HIVE THEATRE FESTIVAL 2023:

Michael Seibel – Σκηνοθέτης
Θοδωρής Γκόγκος – Ηθοποιός
Κώστας Λεϊμονής – Θεατρικός Συγγραφέας
Δάφνη Μαρκάκη – Ηθοποιός/Χορογράφος
Ειρήνη Δρίβα – Δημοσιογράφος/Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών

BE-HIVE THEATER FESTIVAL 2023

H Τέχνη είναι η παρηγοριά μας, το πάθος μας, η έμπνευσή μας, το καταφύγιο μας.

Περνάει μήπως κάτι από μένα και σε σας εκεί έξω, σε σένα τον ένα ή σε εσάς τους πολλούς, που είστε ενωμένοι μαζί μου σαν τις μέλισσες με την βασιλισσά τους; …Αναζητάς την μνήμη σου, που είναι κοντά μου; Θέλεις να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλο, διασχίζοντας τις ατελείωτες αίθουσες σαν να ‘ταν αστέρια, βήμα με βήμα, εικόνα την εικόνα; Και θα συναντηθούμε άραγε ποτέ, κάποια φορά ή έξω από τον χρόνο;
— Μίχαελ Έντε, Ο καθρέφτης μες στον καθρέφτη, 1984

1o BE-HIVE THEATRE FESTIVAL 2023

Από την Medea Pictures και το Θέατρο ΔΡΟΜΟΣ 

15 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023

Η Medea Pictures και το Θέατρο ΔΡΟΜΟΣ παρουσιάζουν το 1o BE-HIVE THEATRE FESTIVAL 2023 από 15 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου. Σαν μια πρώτη προσπάθεια σε αυτή την πρώτη διοργάνωση θα προσπαθήσουμε να δούμε το θέατρο αληθινά, θα τολμήσουμε να ξαναγράψουμε τους κανόνες και θα πειραματιστούμε πάνω σε νέες μορφές και κώδικες επικοινωνίας. Για το Θέατρο ΔΡΟΜΟΣ και για την Θεατρική Ομάδα ΜΗΔΕΙΑ, η συγκολλητική ουσία μιας Κυψέλης είναι η τέχνη. Η μόνιμη επωδός της ανθρώπινης κατάστασης, η καθαρότερη αντανάκλαση της φύσης μας, η παρηγοριά και η έμπνευση και το πάθος και ο σκοπός και το καταφύγιό μας. Αισιοδοξούμε με αυτή την διοργάνωση να βρούμε παρέα την διαδρομή για το κοινό μας σπίτι, να αποκαταστήσουμε τον κοινό μας προσανατολισμό, να χαράξουμε συλλογικά την πορεία μας. Κι αν δεν τα καταφέρουμε να βρούμε τον δρόμο, τουλάχιστον θα έχουμε χαθεί μαζί. Κι εκεί μπορούμε να χτίσουμε την νέα μας ΚΥΨΕΛΗ.

Το 1o BE-HIVE THEATRE FESTIVAL 2023 εκτός από το διαγωνιστικό του μέρος θα παρουσιάσει θεατρικές προτάσεις που ξεχώρισαν εκτός διαγωνιστικού τμήματος, διαλέξεις, εργαστήρια και μουσική.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 ανοίγουμε τις πόρτες μας στο κοινό και σε όλους τους επαγγελματίες ηθοποιούς, χορευτές, σκηνοθέτες, καλλιτέχνες, να παρακολουθήσουν τις προτάσεις του φεστιβάλ και να γίνουμε όλοι μαζί μέτοχοι ενός γόνιμου, δημιουργικού διαλόγου πάνω σε νέες προκλήσεις, νέες θεματικές και ανοιχτές φόρμες.

Προσπαθήσαμε να χτίσουμε ένα εναλλακτικό πρόγραμμα από τις προτάσεις που αιτήθηκαν για να διαγωνιστούν. Όπως είμασταν ανοιχτοί σε κάθε σκηνική μορφή έκφρασης, έτσι και το πρόγραμμα διαμορφώθηκε με την αρχική μας θεματική. Διαμορφώθηκε σαν μια ΚΥΨΕΛΗ που εσωκλείει το δράμα και την κωμωδία, τον μονόλογο και τον πειραματισμό, το χοροθέατρο και την μουσική.

Τελικός στόχος του BE-HIVE THEATRE FESTIVAL του Θεάτρου ΔΡΟΜΟΣ είναι να εδραιωθεί ως θεσμός, να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, να βελτιώνεται και να αναπτύσσεται σταδιακά με καλεσμένους καλλιτέχνες εντός και εκτός συνόρων, ως χώρος, τόπος και τρόπος συνάντησης, συνεύρεσης, συνύπαρξης. Για μία ΝΕΑ Κυψέλη.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ Δ/ΝΤΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Τι να σου κάνει ένα Θέατρο όταν ο Κόσμος χάνεται; Τι να το κάνεις το “καλό” έργο όταν όλα γύρω σου φαντάζουν χαοτικά και αβέβαια; Τι να βρεις σε ένα Φεστιβάλ, που δεν σου το προσφέρουν οι πάρα πολλές σκηνές της Αθήνας; Τι να έχει να σου πει μια ή ένας σκηνοθέτης για τη ζωή και τους προβληματισμούς σου που να είναι καλύτερο από τις συμβουλές των “αγαπημένων” σου youtuber, twitcher ή TikToker;

Ίσως να βρεις τον πολιτισμό και τον άνθρωπο που έχασες μέσα σου, χτίζοντας μια ολοκληρωμένη ΚΥΨΕΛΗ για την εξέλιξή της, για την ανατροπή, για την ελεύθερη έκφραση, για μια νέα οπτική που πιθανών να μπουν οι κατάλληλες βάσεις για μια καλύτερη κοινωνία για έναν καλύτερο κόσμο.

Ας δώσουμε όλοι ραντεβού στο 1ο Be-Hive Theatre Festival 2023 και όλοι μας μπορεί να καταφέρουμε να γίνουμε οι μέλισσες μιας αισιόδοξης επόμενης μέρας.
Σας Ευχαριστούμε!

Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
Καλλιτεχνικός Δ/ντης του Φεστιβάλ